Jazzkurs i Höga Kusten 2017

Välkomna till vår populära jazzkurs för ungdom 15-30 år! För artonde året i rad kör vi nu en vecka laddad med jazzmusik och socialt umgänge. Denna gång har vi även lagt till en vuxenkurs för dig över 30 år. Kursen genomförs i samverkan med Härnösands Folkhögskola.

Lärare:

Dick Oatts- saxofon – En världsstjärna på besök på vår jazzkurs. Dick åker ständigt runt i hela världen och undervisar och spelar. Han har en professur på Temple University i Philadelphia i USA och spelar regelbundet på klubben Village Vanguard i New York med Vanguard Jazzorchestra (f.d Thad Jones –Mel Lewis BigBand.) www.dickoattsmusic.com

Terrell Stafford – trumpet – Ytterligare en internationell stjärna på jazzkursen. Terrell har en lång meritlista med grupper som bl.a McCoy Tyner sextett, Benny Golson sextett, Jimmy Heath kvintett. Terrell är också chef för jazzutbildningen vid Temple University i Philadelphia i USA. www.terrellstafford.com

Gustavo Bergalli – brass – Kanske den mest internationella av våra svenska jazzmusiker med ständiga turnéer i Europa och övriga världen. Gustavo som numera bor i Buenos Aires är hemma i Sverige för att dela med sig av sitt kunnande och sin varma personlighet.

Isabella Lundgren – sång – Vår senaste stora sångstjärna i jazzgenren. Vann gyllene skivan 2015 för sitt album ” Somehow life got in the way” inspelad med Nordiska Kammarorkestern och Calle Bagges trio. Vill du lära dig jazzsång med djup och känsla och en personlig touch, då är denna kurs för dig.

Martin Sjöstedt – bas och piano –
En av de mest begåvade och mångsidiga unga jazzmusikerna i Sverige. Lika bra på piano som på bas. Utbildad vid KMH i Stockholm. Leder sitt eget Martin Sjöstedt Band och spelar och har spelat med bl.a Stockholm Jazz Orchestra, Fredrik Kronkvist, Birdsongs, Vince Mendoza och Victoria Tolstoy. www.martinsjostedt.com

Peter Danemo – trummor – Under de senaste 30 åren har Peter Danemo varit en av Sveriges mest eftersökta trumslagare och kompositörer. Det faktum att han skriver musik för både mindre och större ensembler har berikat hans trumspel med stor känslighet och dynamik. Nu ska han inspirera jazzkursdeltagarna med sin stora erfarenhet och kunskap. www.danemo.com

Per Nordgren – gitarr – Till vardags jobbar Per som gitarr- och ensemblelärare på estetiska programmet i Härnösand. Han ingår i storbandet High Coast Jazz Orchestra och har även haft en grupp med trumslagaren Morgan Ågren. Per har också jobbat som fältartist.

Fredrik Norén – kursledare – Fredrik är jazzproducent hos Musik Västernorrland och projektledare för ungdomssatsning inom Svensk Jazz.  Dessutom välkänd jazztrumpetare och ledare för storbandet Stockholm Jazz-Orchestra.

 

 Vi börjar kursen den 7/8 med samling och en audition (för att alla ska hamna på rätt nivå). Vi rekommenderar att ni reser upp redan på söndagen 6/8 så att vi kan komma igång på måndag morgon 10.00. Vi erbjuder gruppspel på flera nivåer, en nivå inriktad på er som inte spelat så mycket på gehör och improviserat tidigare. En nivå är för er som har erfarenhet av att spela och improvisera i mindre grupp. En nivå är för er som är på väldigt hög nivå och har spelat mycket. I år har vi även en vuxengrupp för er över 30 år. Undervisningen kommer att ske på folkhögskolan i Härnösand, där vi också bor och äter. Vi avslutar lördag 12/8 med en liten jazzfestival och konserter på stan samt på en av Sveriges bästa och häftigaste jazzklubbar, Metropol i regi av Öbacka Jazz och Blues. Hemresor sker söndag 13/8.

A.    Gehörsspel:
Vänder sig till dig som kan ditt instrument men som inte spelat utan noter förut. En kurs som utvecklar ditt gehör och din improvisationsförmåga på en grundläggande nivå.

B.    Jazzensemble medium:
En kurs för dig som vill spela och improvisera i liten grupp. En audition placerar dig i rätt grupp.

C.    Jazzensemble avancerat:
Avsedd för dig som spelar på hög nivå och kanske går på folkhögskola, musikhögskola eller har avslutat dina studier och vill utvecklas ytterligare.

D.    Jazzensemble vuxen:
För dig över 30 år som vill spela och improvisera i mindre grupp under ledning av Gustavo Bergalli.

Trumset, förstärkare samt piano finns till alla grupper. Trumslagare måste ta med egna cymbaler. Gitarrister och basister tar med egna sladdar och alla förutom trumslagare och pianister tar med egna instrument.

 

Fill out my online form.