LUST – Länsungdomsstorbandet

LUST har existerat i drygt tio år och under den tiden har mellan 150-200 ungdomar passerat genom bandet. Bandet har i hård konkurrens blivit Svenska ungdomsmästare i storband tre gånger, 2005 , 2012 och 2016.

Detta har skett vid den årliga festivalen BlueHouseYouthJazzFestival som anordnas i Stockholm av Konserthuset och Svensk Jazz. Ungdomsband från hela Sverige deltar. Medlemmar till LUST hämtas från länets alla musik- och kulturskolor i nära samarbete med dess pedagoger. Flera av dessa pedagoger ingår i High Coast Jazzorchestra som är ett samarbete mellan Musik Västernorrland och länets musik- och kulturskolors pedagoger och duktiga amatörmusiker i länet.

Fredrik Norén är repetitör, musikalisk ledare och producent för LUST och High Coast Jazz Orchestra.

  • Att jobba med LUST är både roligt och lustfyllt och är ett viktigt inslag i ett fungerande musikliv i länet säger Fredrik.

2012 åkte delar av LUST till Sydafrika för att delta i en stor ungdomsjazzfestival och för att spela ihop med ungdomar från Sydafrika. De besökte Grahamstown och Kapstaden. Detta utbyte skedde i samarbete med Svensk Jazz och föreningen Stockholm Jazzorchestra. Planer finns på att upprepa denna resa inom ett par år.

Lust 2016/2017 består av:
Trumpet: Lukas Johansson, , Samuel Sandelius, Klas Sjöstedt, Arvid Stridsberg, Jonas Edlund.
Trombon: Eric Carlsson, Kaori Shimitzu, Klara Olofsson, Maggan Sjölander
Saxofon: Femke Kranenbarg, Alma Christensson, Markus Sundvall, Fredrik Ljungdahl.
Bas: Jonatan Eriksson
Trummor: Johan Karlsson
Piano: Benjamin Westin.
Gitarr: David Kontra

Galleri

Kontaktperson

Mittfolk

Från Urkult i Näsåker till en källare i Osaka i Japan.

Vårt unga folk- och världsmusikband

SLUSK

Vår nyaste projektensemble

Länsungdomskören