LUST – Länsungdomsstorbandet

LUST har existerat i drygt tio år och under den tiden har mellan 150-200 ungdomar passerat genom bandet. Bandet har i hård konkurrens blivit Svenska ungdomsmästare i storband två gånger, 2005 och 2012.

Detta har skett vid den årliga festivalen YouthJazzFestival som anordnas i Stockholm av Svensk Jazz där ungdomsband från hela Sverige deltar. Medlemmar till orkestern hämtas från länets alla musik- och kulturskolor i nära samarbete med dess pedagoger. Flera av dessa pedagoger ingår i High Coast Jazzorchestra som är ett samarbete mellan Musik Västernorrland och länets musik- och kulturskolors pedagoger och duktiga amatörmusiker i länet.

Fredrik Norén är repetitör, musikalisk ledare och producent för LUST och High Coast Jazz Orchestra.

  • Att jobba med LUST är både roligt och lustfyllt och är ett viktigt inslag i ett fungerande musikliv i länet säger Fredrik.

2012 åkte delar av LUST till Sydafrika för att delta i en stor ungdomsjazzfestival och för att spela ihop med ungdomar från Sydafrika. De besökte Grahamstown och Kapstaden. Detta utbyte skedde i samarbete med Svensk Jazz och föreningen Stockholm Jazzorchestra. Planer finns på att upprepa denna resa inom ett par år.

Lust 2015 består av:
Trumpet: Lukas Johansson, Daniel Ingemarsson Wik, Samuel Sandelius, Klas Sjöstedt
Trombon: Eric Carlsson, Kaori Shimitzu, Gustaf Norén Vosveld, Maggan Sjölander
Saxofon: Jacob Lindström, Alma Christensson, Oskar Helsing, Josef Andersson, Markus Sundvall
Bas: Jonatan Eriksson
Trummor: Jakob Bylund
Piano: Rasmus Fors
Gitarr: David Kontra

Galleri

Kontaktperson

Mittfolk

Från Urkult i Näsåker till en källare i Osaka i Japan.

Vårt unga folk- och världsmusikband

SLUSK

Vår nyaste projektensemble

Länsungdomskören