Pil nerPil vänsterPil vänsterPil högerPil högerPil nerStängCoverÖraExterntFacebookFlaggaGoogle+InstagramListaScenkonstvästernorrland LogoDans Västernorrland LogoNorrdans Logoffs_bs_cmykTeatervasternorrland LogoScenkonstvästernorrland LogoNorrdans LogoFilm Västernorrland LogoMusik Västernorrland LogoFörstoringsglasKuvertMenyMenySpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSkrivareDelaDelningTwitterVimeoYouTube

Beslut om inställda föreställningar och konserter förlängs till sommaren

Scenkonst Västernorrlands beslut om att ställa in offentliga föreställningar och konserter förlängs fram till sommaren.
– Det är naturligtvis väldigt tråkigt på flera sätt. Men genom att våga fatta ett mer långsiktigt beslut skaffar vi oss handlingsutrymme att kunna arbeta framåt, säger Mikael Flodström, vd.

Scenkonst Västernorrland beslutade fredagen den 13 mars att ställa in alla offentliga föreställningar och konserter samt skolföreställningar till och med den 13 april. Det beslutet förlängs nu till att gälla säsongen ut.

– Vi ser inte att vi kommer att kunna lätta på våra reserestriktioner inom en överskådlig tid samt att när vi lyssnar på myndigheterna är det tydligt att tonläget om allvaret i den rådande situationen har skärpts, säger Mikael Flodström, vd Scenkonst Västernorrland.

Sedan förra veckan samarbetar Teater Västernorrland och Nordiska Kammarorkestern med Sveriges Radio P4 Västernorrland och sänder live måndag – torsdag, där garanterat smittfri konst erbjuds i etern.

– Det är ett kreativt och bra sätt att kunna nå ut och det vill vi fortsätta med. Konsten är viktig – särskilt under en pågående samhällskris, säger Mikael Flodström.

Norrdans hade i fredags premiär för Windows – ett koncept där dansen sker i ett skyltfönster och publiken kan uppleva föreställning från gatan. Med regeringens nya förbud mot sammankomster om fler än 50 personer som gäller från och med i förrgår ställs även Windows in.

– Det är så klart tråkigt men vi måste ta vårt ansvar och givetvis följa de riktlinjer som myndigheterna kommer med. Nu kommer vi samla oss och göra allt vi kan för att våra resurser ska användas på ett så klokt sätt som möjligt. Vi kommer till exempel redan nu påbörja arbetet med att skapa produktioner inför nästa säsong, säger Mikael Flodström. 

Detta omfattas av beslutet:
Alla offentliga föreställningar och konserter.
Alla skolföreställningar och skolkonserter.

måndag 30 mars 2020

comments powered by Disqus