Pil nerPil vänsterPil vänsterPil högerPil högerPil nerStängCoverÖraExterntFacebookFlaggaGoogle+InstagramListaScenkonstvästernorrland LogoDans Västernorrland LogoNorrdans Logoffs_bs_cmykTeatervasternorrland LogoScenkonstvästernorrland LogoNorrdans LogoFilm Västernorrland LogoMusik Västernorrland LogoFörstoringsglasKuvertMenyMenySpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSkrivareDelaDelningTwitterVimeoYouTube
OBS ! Detta är ett arkiverat evenemang.

RÖST ÄR DET SOM ÅTERSTÅR

Röst är det som återstår är en musikalisk resa där Karin Boyes och Forough Farrokhzads poesi möts. Farrokhzad var en iransk poet och filmregissör, känd för sin kamp för den iranska kvinnans frigörelse. Boyeär en av vårt lands allra finaste poeter. Kanske mest känd är hennes dikt Ja visst gör det ont. Båda kvinnorna var egensinniga personligheter som inte valde likriktning eller ett liv som skulle vara andra eller samhället till lags.

Aida Jabbari är sångerska och tonsättare, utbildad vid Musikhögskolan i Piteå. Hennes musik blandar soul, jazz, pop och folkmusik.
I detta program förenas de två poeternas dikter genom Jabbaris musik. Hon har med sig en ensemble bestående av piano, kontrabas och stråkkvartett.

Alla datum

  • RÖST ÄR DET SOM ÅTERSTÅR

    Torsdag 19 mars kl 19:00 Inställt

    Konsertteatern, Sundsvall

Alla datum

  • RÖST ÄR DET SOM ÅTERSTÅR

    Torsdag 19 mars kl 19:00 Inställt

    Konsertteatern, Sundsvall

comments powered by Disqus

Omdömena granskas innan de publiceras. Vi förbehåller oss rätten att refusera omdömen som innehåller rasism, personangrepp, ryktesspridning, svordomar, könsord, brottsuppmaningar eller annat som vi anser som olämpligt.