Om Melting Point

Den 16 januari 2020 invigs första upplagan av Melting Point Music Festival. En långhelg som rymmer allt från pop och klassiskt till kör och jazz.

Efter sex år med Kulturfestivalen Sundsvall byter vi nu namn och inriktning och blir en renodlad musikfestival – Melting Point – där kulturer, genrer och människor möts i musikens tecken.

Festivalen äger rum i Tonhallens foajé och konserthall, samt i Schymbergsalen. Vi komprimerar programmet till en långhelg – hela huset kommer att sjuda av musik i olika genrer från torsdag 16/1 till söndag 19/1!

Festivalen invigs på torsdagen med Nordiska Kammarorkesterns konsert och chefdirigent Eva Ollikainen. Som solist i Barbers violinkonsert får vi möta orkesterns konsertmästare Jonas Lindgård. Vinterromantik av högsta klass! Fredagen tillhör Sundsvalls stolthet The Confusions. I vanlig ordning framträder Musik Västernorrlands ungdomsensembler LUST, SLUSK och Mittfolk. Den fantastiska pianisten Claire Huangci, som nyligen gjorde ett bejublat framträdande i Mozarts 23:e pianokonsert tillsammans med Nordiska Kammarorkestern, kommer tillbaka och gör en pianoafton med musik av bland annat Rachmaninov. Detta och mycket annat spännande!

– Vi hoppas med vår nya festival nå en bred publik – med sinsemellan olika musikaliska preferenser – och att det varierande utbudet kommer att väcka lust och nyfikenhet. Melting Point vill vara en musikalisk smältdegel, en plats för kreativa möten mellan genrer och människor, säger Elisabet Ljungar, konstnärlig ledare för festivalen och musikchef på Musik Västernorrland.

Festivalen hålls i Tonhallen, Sundsvall, den 16-19 januari.

Kontakt
Elisabet Ljungar, konstnärlig ledare tel 060 658 54 83
Elisabet Enebjörn, festivalgeneral 070 190 11 08
Staffan Nilson, marknadsförare tel 060 658 54 13

Galleri