Jazzkurs i Höga Kusten 2019

Välkomna till vår populära Jazzvecka Höga Kusten i Härnösand för ungdom 15-30 år! I år firar vi 20-årsjubileum med en vecka laddad med jazzmusik och socialt umgänge. Vi är stolta att kunna presentera några av de bästa och populäraste jazzpedagoger och musiker som vi har i Sverige detta jubileumsår.

Vi börjar kursen den 5/8 med samling och en audition (för att alla ska hamna på rätt nivå). Vi rekommenderar att ni reser upp redan på söndagen 4/8 så att vi kan komma igång på måndag morgon 10.00. Vi erbjuder gruppspel på flera nivåer, en nivå inriktad på er som inte spelat så mycket på gehör och improviserat tidigare. En nivå är för er som har erfarenhet av att spela och improvisera i mindre grupp. En nivå är för er som är på väldigt hög nivå och har spelat mycket. Undervisningen kommer att ske på folkhögskolan i Härnösand, där vi också bor och äter. Vi avslutar lördag 10/8 med en liten jazzfestival och konserter på stan. Hemresor sker söndag 11/8.

Peter Asplund – Brass och ensemble
Vårt senaste tillskott på jazzkursen. En fantastisk jazztrumpetare med stort renomé runt om i jazzvärlden. Han leder sina egna mindre grupper samt BlueHouse JazzOrchestra som är Stockholms Konserthus eget storband. Peter framträder också som sångare i olika sammanhang. Peter är utbildad på KMH i Stockholm.

Amanda Sedgwick – saxofon och ensemble
Amanda har varit verksam som jazzsolist i Sverige, USA samt Europa de senaste 15 åren. Hon har spelat med legender som Rolf Ericsson, Bernt Rosengren, Nisse Sandström, Jeremy Pelt, Freddie Redd etc. Hon undervisar på KMH i Sthlm samt på kulturskolan och ger workshops. Amanda har givit ut 4 skivor i eget namn och där komponerat och arrangerat musiken.

Martin Sjöstedt – Bas och piano och ensemble.
En av de mest begåvade och mångsidiga unga jazzmusikerna i Sverige. Lika bra på piano som på bas. Utbildad vid KMH i Stockholm. Leder sitt eget Martin Sjöstedt Band och spelar och har spelat med bl.a Stockholm Jazz Orchestra, Fredrik Kronkvist, Birdsongs, Vince Mendoza och Vivian Buzcek. www.martinsjostedt.com

Daniel Fredriksson – trumset och ensemble.
Utbildad vidthe Collective i NYC, Fridhems Fhsk samt KMH i Stockholm. Spelar med Nino Ramsby Ludvig Berghe trio, Isabella Lundgren, Melo, LSD (Lindborg, Sjöstedt and Daniel), Jonas Kullhammar för att nämna några. Har även samarbetat med Carlos Garnett, Joey Calderazzo, Marcus Strickland m fl.

Isabella Lundgren – sång och sångensemble
Numera etablerad som en av våra bästa och mest personliga jazzsångerskor. Vann gyllene skivan 2015 för sitt album ” Somehow life got in the way” inspelad med Nordiska Kammar- orkestern och Calle Bagges trio. Framträder med sin grupp runt om i världen. Vill du lära dig jazzsång med djup och känsla och en personlig touch, då är denna kurs för dig. www.isabellalundgren.com

Daniel Forsberg – elbas och ensemble
Forsberg har rötterna i Kramfors i Västernorrland och är en av alla de ungdomar som varit kursdeltagare genom åren. Han har också varit medlem i LUST , länets eget prisbelönta storband. Daniel har sedan utbildat sig inom musik i Piteå vid högskolan och i Stockholm. Han har skapat sig en stor erfarenhet inte bara som musiker utan även som pedagog för barn och ungdomar. Hans varma personlighet och stora musikalitet passar perfekt för de deltagare som inte har så stor erfarenhet av att spela jazz.

Per Nordgren – gitarr och teknik
Utbildad vid musikhögskolan i Piteå. Till vardags jobbar Per som gitarr- och ensemblelärare på estetiska programmet i Härnösand. Han ingår i storbandet High Coast Jazz Orchestra och har även haft en grupp med trumslagaren Morgan Ågren. Per har också jobbat som fältartist. Han är en flitigt anlitad frilansmusiker i regionen och kursens fixare.

Fill out my online form.