Musik Direkt

Musik Direkt är Sveriges bredaste livemusiktävling för unga musiker 13-21 år, men i första hand är Musik Direkt ett jättebra speltillfälle med bra tekniska och publika förutsättningar – det är på riktigt!

Musik Direkt en bra mötesplats där man enkelt kan knyta kontakter som kan leda vidare till fler musikaliska upplevelser – om man vill. Musik Direkt i Västernorrland är ett projekt som ägs och drivs av Musik Västernorrland. Musik Direkt har funnits här i länet sedan 1991 och arrangeras sen dess varje år i tre etapper med deltävlingar, en länsfinal samt en riksfestival. Musik Direkt är kopplat till ett internationellt nätverk – Imagine – via Jeunesses Musicales Sverige, vilket innebär att utbyten mellan olika länder och en internationell tävling arrangeras varje år. Den tävlingen har vunnits av Sverige två gånger och den allra första av gruppen Algot från Västernorrland.

Musik Direkt har plats för allt inom alla musikstilar, och är en öppen tävling för alla som vill delta. Varje år tävlar ca 3000 unga musiker över hela landet.

Vaddå tävling? Jo så här är det – själva tävlingsmomentet består i att framföra ”levande musik” inför publik och bedömningen grundar sig på fyra olika kriterier. Musikalisk kvalitet, Kommunikation & utstrålning, Originalitet & personlig tolkning samt Sceniskt helhetsintryck. Det handlar alltså om att framföra levande musik med allt vad det innebär när det kommer till scenagerande såväl som publikkontakt. Playback och singback är därför inte så väl lämpat i detta sammanhang, men likväl tillåtet. Ett tips är att tävla inom den musikstil som man kan bäst och spela dom instrument man behärskar väl. Det viktigaste är dock att man kan känna att det är roligt att vara med i Musik Direkt.

Musik Direkt är en kul mötesplats för unga musiker från olika genrer, och alla som deltar får personliga omdömen utifrån sina framträdanden. Med facit i hand så har det hjälpt oerhört många att bli bättre artister. Det alltså ett bra sätt att få lära sig mer om scenisk framställning och få en måttstock på sig själv – vad man är bra på, vad man kan utveckla och hur man bär sig åt. Västernorrland har vunnit 1:a pris i Riksfestivalen 8 gånger.

All information i Musik Direkt kommer att ske via e-post och därför är det viktigt att den som anmäler sig som kontaktperson, har en e-post adress och med jämna mellanrum kontrollerar sin e-poståda.

 ANMÄL DIG HÄR!