Skapa och skola

Årets höstlovsorkester

Med Höstlovsorkestern vill vi utveckla och stärka banden mellan Västernorrlands och Jämtlands kulturskolor och Nordiska Kammarorkestern. Unga instrumentalelever skapar tillsammans med sina pedagoger under ett tre dagar långt ”läger” en konsertproduktion tillsammans med orkesterns professionella musiker. Ledord är inspiration, gemenskap och utveckling. I mötet mellan pedagoger och orkestermusiker föds ett ömsesidigt erfarenhets- och kunskapsutbyte, en viktig beståndsdel i regionernas kulturella ekosystem.

Under tre dagar sammanstrålar elever och pedagoger från Västernorrlands och Jämtlands kulturskolor med Nordiska Kammarorkestern i Sundsvall. I Tonhallen bygger vi en symfoniorkester som, under ledning av sundsvall b ekantaframgångsrike dirigenten Emil Eliasson, arbetar med ett urval klassiska musikverk.

HÖSTLOVSORKESTER i Tonhallen i Sundsvall 3 november kl 18:00

Upplägg:1-3 november 2021 sammanstrålar elever och pedagoger från Västernorrlands och Jämtlands kulturskolor med Nordiska Kammarorkestern i Sundsvall. I Tonhallen bygger vi en symfoniorkester som, under ledning av erfaren dirigent, arbetar med ett urval klassisk orkestermusik.

Månd 1/11: Pedagoger och elever tar sig till Sundsvall. Efter gemensam lunch startar eftermiddagens repetitioner i Tonhallen.
Tisd 2/11: Repetitioner och stämrepetitioner hela dagen. På kvällen gemensam middag.
Onsd 3/11: Genrep på förmiddagen. Avslutningskonsert kl 18.00. Hemresa.

Resor, två övernattningar i Sundsvall samt all mat för pedagoger och elever ingår och bekostas av Musik Västernorrland. De pedagogerna som önskar delta har möjlighet att göra detta i tjänst efter dialog med ansvarig chef. En symbolisk anmälningsavgift på 200 sek tas ut för medverkande elever.

 


Exempel på repertoar (med reservation för ändringar). Slutgiltigt program sätts då anmälningarna kommit in och vi ser hur instrumenten fördelar sig. Höstlovsorkestern riktar sig till dig som kommit ganska långt på ditt instrument. Innan du anmäler dig ska du gå igenom musikexemplen nedan med din instrumentalärare för att få hjälp att avgöra om Höstlovsorkestern ligger på en passande nivå för dig.

Elgar, Pomp and Circumstance
Musorgskij, Den stora porten i Kiev
Warlock, Capriol suite
Williams, Highlights from Harry Potter

Just nu är anmälan till Höstlovsanmälan stängd. För frågor kontakta Astrid Robillard.

 

Har du frågor?

Bild på Astrid Robillard