Barn och unga

Jazzkurs 2023

En sommarveckas djupdykning i jazzen

Välkomna till vår populära Jazzvecka Höga Kusten i Härnösand för ungdom 15-25 år! För 24 året i rad anordnar vi en vecka laddad med jazzmusik och socialt umgänge. Vi är stolta att kunna presentera några av de bästa och populäraste jazzpedagoger/musiker som finns i jazzsverige.

Vi börjar kursen den 7/8 klockan 12.00 med lunch och samling. Sedan följer en kort audition. Vi delar in er i mindre jazzgrupper på er nivå. Undervisningen kommer att ske på folkhögskolan i Härnösand, där vi också bor och äter. Vi avslutar fredag 11/8 samt lördag 12/8 med en liten jazzfestival och elevkonserter. Hemresor sker lördag 12/8 efter klockan 15.00.   

Vi har stängt anmälan till årets jazzkurs. Kontakta Fredrik Norén: fredrik.noren@musikvasternorrland.se vid eventuella frågor.

Martin Sjöstedt
Martin Sjöstedt - bas och ensemble. En av de mest begåvade och mångsidiga unga jazzmusikerna i Sverige. Lika bra på piano som på bas. Utbildad vid KMH i Stockholm. Leder sitt eget Martin Sjöstedt Band och spelar och har spelat med bl.a Stockholm Jazz Orchestra, Fredrik Kronkvist, Birdsongs, Vince Mendoza och Vivian Buzcek. www.martinsjostedt.com

Vivian Buczek
Vivian Buczek - sång och ensemble. Arbetar som lärare på Skurups Fhs och ger workshops och föreläsningar runt om i Europa. Vivian har släppt nio album som jazzsångerska och det senaste med saxofonisten Seamus Blake. Hon samarbetar mycket med Martin Sjöstedt, Peter Asplund m.fl

Amanda Sedgwick
Amanda Sedgwick - saxofon och ensemble. Amanda har varit verksam som jazzsolist i Sverige, USA samt Europa de senaste 15 åren. Hon har spelat med legender som Rolf Ericsson, Bernt Rosengren, Nisse Sandström, Jeremy Pelt, Freddie Redd etc. Hon undervisar på KMH i Sthlm samt på kulturskolan och ger workshops. Amanda har givit ut 4 skivor i eget namn och där komponerat och arrangerat musiken. www.amandasedgwick.com

Cornelia Nilsson
Den framstormande trummisen Cornelia Nilsson (f. 1992) har de senaste 7 åren gjort ett stort intryck på den svenska och danska jazzscenen. Hon är sedan 6 år bosatt i Köpenhamn och spelar med musiker som Gabor Bolla, Daniel Franck, Jakob Bro, Zier Romme, Ben Besiakov och Anders ’AC’ Christensen, för att nämna några. I Sverige är hon verksam i grupper såsom Mathias Landæus Trio och Thomas Markusson Kvartett. Hon har också gjort en rad samarbeten med internationella musiker; Aaron Parks, Seamus Blake, Tim Hagans, David Wong och Jeb Patton t.ex. När den legendariske pianisten Kenny Barron behövde trumvikarie till en konsert i Madrid 2019 fick Cornelia med stor glädje ta emot telefonsamtalet. I maj 2022 spelade hon sin första konsert med Mr. Ron Carter.

Carl Bagge
Carl Bagge, född 1980 är en av Sveriges flitigast anlitade jazzpianister, såväl som arrangör och kompositör i skilda sammanhang. Efter studier vid Södra Latins musiklinje, Fridhems Folkhögskola och KMH inledde Carl karriären som medlem i trumslagaren Fredrik Noréns legendariska kvintett. Åren efter detta har Carl spelat och samarbetat med såväl Robyn, som musikalisk ledare för teaterföreställningar och arrangör för studioinspelningar. Sedan tio år tillbaka har Carl arbetat tätt med sångerskan Isabella Lundgren. Tillsammans med arrangören och trumslagaren Per Ekdahl leder Carl sedan 2014 Ekdahl/Bagge Big Band.

Per Nordgren
Gitarr och teknik. Utbildad vid musikhögskolan i Piteå. Till vardags jobbar Per som gitarr- och ensemblelärare på estetiska programmet i Härnösand. Han ingår i storbandet High Coast Jazz Orchestra
och har även haft en grupp med trumslagaren Morgan Ågren. Per har också jobbat som fältartist. Han är
en flitigt anlitad frilansmusiker i regionen och kursens fixare.

Fredrik Norén
Kursledare. Fredrik är jazzproducent hos Musik Västernorrland och avslutade sin tjänst som ungdomsansvarig på Svensk Jazz efter 24 år i december 2022. Dessutom välkänd jazztrumpetare och ledare för storbandet Stockholm Jazz Orchestra.

Bild på Fredrik Norén

Fredrik Norén

Projektledare / producent jazz

Telefon: 060-658 54 90 Skicka e-post till: Fredrik Norén