Barn och unga

Jazzkurs 2024

En sommarveckas djupdykning i jazzen

Välkomna till vår populära Jazzvecka Höga Kusten i Härnösand för ungdom 15-25 år! För 25:e året i rad anordnar vi en vecka laddad med jazzmusik och socialt umgänge. Vi är stolta att kunna presentera några av de bästa och populäraste jazzpedagoger/musiker som finns i Jazzsverige.

Vi börjar kursen den 5/8 klockan 12.00 med lunch och samling. Sedan följer en kort audition. Vi delar in er i mindre jazzgrupper på er nivå. Undervisningen kommer att ske på folkhögskolan i Härnösand, där vi också bor och äter. Vi avslutar fredag 9/8 samt lördag 10/8 med en liten jazzfestival och elevkonserter. Hemresor sker lördag 10/8 efter klockan 15.00.

Pris för kursen: 5000 kr.

 

Samarbetspartner: 

Anmälan måste komma in senast den 14 juni. Kontakta Fredrik Norén: fredrik.noren@musikvasternorrland.se vid eventuella frågor.

Anmälan till Jazzkurs 2024

Förnamn och efternamn
(Om du är under 18 behöver du målsmans tillstånd)

Katie Thiroux
- bas och ensemble.
Om basisten och sångerskan Katie Thiroux har legendaren Quincy Jones sagt ”This is it”. Katie bor i Los Angeles i USA och är en mångsidig begåvning som sjunger och spelar bas samtidigt. Hon gjorde sin skivdebut så sent som 2015. Den rosades samstämmigt av en enig kritikerkår, och hon har snabbt blivit en stjärna på jazzhimlen. Katies medverkan har försenats av pandemin men nu kommer hon!

Martin Sjöstedt
- piano och ensemble.

En av de mest begåvade och mångsidiga unga jazzmusikerna i Sverige. Lika bra på piano som på bas. Utbildad vid KMH i Stockholm. Leder sitt eget Martin Sjöstedt Band och spelar och har spelat med bl.a Stockholm Jazz Orchestra, Fredrik Kronkvist, Birdsongs, Vince Mendoza och Vivian Buzcek. www.martinsjostedt.com

Vivian Buczek
- sång och ensemble.

Arbetar som lärare på Skurups Fhs och ger workshops och föreläsningar runt om i Europa. Vivian har släppt nio album som jazzsångerska och det senaste med saxofonisten Seamus Blake. Hon samarbetar mycket med Martin Sjöstedt, Peter Asplund m.fl

Daniel Fredriksson
- trumset och ensemble.
Utbildad vid the Collective i NYC, Fridhems Fhsk samt KMH i Stockholm. Spelar med Nino Ramsby Ludvig Berghe trio, Isabella Lundgren, Melo, LSD (Lindborg, Sjöstedt and Daniel), Jonas Kullhammar för att nämna några. Har även samarbetat med Carlos Garnett, Joey Calderazzo, Marcus Strickland m fl.

Amanda Sedgwick
- saxofon och ensemble.

Amanda har varit verksam som jazzsolist i Sverige, USA samt Europa de senaste 15 åren. Hon har spelat med legender som Rolf Ericsson, Bernt Rosengren, Nisse Sandström, Jeremy Pelt, Freddie Redd etc. Hon undervisar på KMH i Sthlm samt på kulturskolan och ger workshops. Amanda har givit ut 4 skivor i eget namn och där komponerat och arrangerat musiken. www.amandasedgwick.com

Per Nordgren
Gitarr och teknik.

Utbildad vid musikhögskolan i Piteå. Till vardags jobbar Per som gitarr- och ensemblelärare på estetiska programmet i Härnösand. Han ingår i storbandet High Coast Jazz Orchestra
och har även haft en grupp med trumslagaren Morgan Ågren. Per har också jobbat som fältartist. Han är
en flitigt anlitad frilansmusiker i regionen och kursens fixare.

Fredrik Norén
Kursledare.

Fredrik är jazzproducent hos Musik Västernorrland och avslutade sin tjänst som ungdomsansvarig på Svensk Jazz efter 24 år i december 2022. Dessutom välkänd jazztrumpetare och ledare för storbandet Stockholm Jazz Orchestra.

Bild på Fredrik Norén

Fredrik Norén

Projektledare/Producent Jazz

Telefon: 060-658 54 90 Skicka e-post till: Fredrik Norén