torsdag 20 oktober 2022

Tomas Andersson Wij gästar Nordiska Kammarorkestern

Nordiska Kammarorkestern och Tomas Andersson Wij möts i en gemensam konsert i vår. "Det blir en storslagen och känslofylld konsert", säger Elisabet Ljungar, konstnärlig ledare för Nordiska Kammarorkestern.

Med sin karaktäristiska röst, sitt berättande och sina melodier har Tomas Andersson Wij under 20 års tid letat sig in i lyssnarnas hjärtan. I hans musik ryms såväl allvar och sorg som humor och glädje och i september 2022 släpptes hans senaste album “Åskan i hjärtat” som hyllats av musikkritikerna.

Under dirigent Johan Sibergs ledning väntar en glimrande kväll i Tonhallen där Nordiska Kammarorkestern tillsammans med Tomas Andersson Wij bjuder med publiken på en musikalisk resa där TAW:s låtskatt möter kraften i den stora orkestern.

- Det finns ingenting i min kalender för 2023 som jag längtar så mycket till som det här, säger Tomas Andersson Wij. Det romantiska har alltid funnits i min musik och nu får det verkligen veckla ut sig. Jag hörde de första arrangemangen igår och det låter helt fantastiskt. 

Tomas Andersson Wij är flerfaldigt grammisnominerad, har blivit tilldelad landets samtliga tre Evert Taube-stipendier och hans texter har getts ut i bokform. 2017 medverkande han i Så mycket bättre och rönte stora framgångar med "När solen färgar juninatten" som låg nio månader på Svensktoppen. För två år sedan startade han den uppmärksammade podcasten Hundåren där han samtalar med artistkollegor om deras motgångsperioder.

 

Här hittar du biljetter