Nordiska Kammarorkestern

Om orkestern

Upplevelser som berör på djupet.  

Nordiska Kammarorkestern drivs av en övertygelse om musikens kraft och potential att skapa oförglömliga möten. Vår styrka är att vi kommer riktigt nära dig som sitter i publiken. Oavsett om du älskar den klassiska musiken eller är nyfiken på det allra senaste inom nutida konstmusik är vår målsättning att skapa upplevelser som berör dig på djupet.  

Nordiska Kammarorkestern bildades 1990 och består av 35 musiker. Förutom vår symfoniska abonnemangsserie ger vi konserter i olika genrer. Med hemmascen i Sundsvall spelar Nordiska Kammarorkestern i hela Västernorrland och turnerar även nationellt och internationellt. Eva Ollikainen är orkesterns chefdirigent och sedan hösten 2019 är Andrea Tarrodi Composer-in-Residence.

Nordiska Blåsarkvintetten och Nordiska Kammarensemblen är ensembler sprungna ur Nordiska Kammarorkestern. Förutom sina uppskattade kammarmusikserier ger musikerna klassrumskonserter för barn och unga och medverkar i olika typer av samarbetsprojekt, till exempel med amatörkörer i länet. Genom det flexibla formatet ökar räckvidden och musikens universum når ut till fler.  

Nordiska Kammarorkestern är en del av Musik Västernorrland. 

Upptäck mer

Våra musiker

Läs mer
Vår historia

Vår historia

Läs mer

Läs vårt säsongsprogram

Läs mer