Beethoven 251 år

Nordiska Kammarensemblen

23-27 november

Världspremiär för nytt verk av Andrea Tarrodi

Det blir en festlig kväll i firandets tecken när Nordiska Kammarensemblen bjuder in till världspremiär. På programmet står ett kammarmusikaliskt beställningsverk av Andrea Tarrodi, Nordiska Kammarorkesterns Composer in Residence. Tarrodis musik får sällskap av 251-årsjubilaren Ludwig van Beethoven och hans underbara septett från 1802, liksom av Alfredo Casellas tidiga 1900-talsverk Pupazzetti. I musiken tar Casella intryck av tonsättare som Stravinskij och Schönberg, vilket tydligt märks i det utmanande och lekfulla tonspråket.

Förnsnack med Andrea Tarrodi kl 14:30. Bland annat om det nyskrivna verket, Tarot Garden (obs Stadshuset, Sundsvall).

Alfredo Casella: Pupazzetti op.27c

Andrea Tarrodi: Tarot Garden, uruppförande

Paus              

Ludwig van Beethoven: Septett

Från och med 1 december behöver du visa upp ett giltigt vaccinationsbevis i entrén. Vaccinationsbeviset införs av myndigheterna för att minska smittspridningen av covid-19.

Om du inte vill eller kan gå får du pengarna tillbaka på biljetter som är köpta före den 18 november 2021, återköp skall ske 10 dagar innan evenemanget äger rum. Har du köpt biljett/biljetter i biljettkassan så görs återköpet i biljettkassan. Har du köpt biljetter via entresundsvall.se så maila till aterkop@entresundsvall.se. Endast biljettavgiften återbetalas. Serviceavgift och andra eventuella administrativa avgifter återbetalas inte.

Musik

Peter Asplund – The Christmas Feeling

Jazz

Läs mer