Jazzkursen Höga kusten 2021

Vår populära jazzkurs!

9-14 augusti, anmälan är öppen!

Välkomna till vår populära Jazzvecka Höga Kusten i Härnösand för åldrarna 15-25 år! Det kommer att bli en vecka laddad med jazzmusik och socialt umgänge. Vi kommer denna gång att även erbjuda spel i storband  samt som vanligt i småband på en lite mer avancerad nivå.

Vi börjar kursen måndagen den 9/8 med lunch och samling 13.00. I år bjuder vi speciellt in er som vill spela storband under ledning av några världsartister. Ni kan anmäla er som ett helt storband men även individuellt. Vi kommer att jobba i sektion, med improvisation och med hela bandet så klart. Parallellt kommer vi att ha en avancerad nivå i småbandsspel för er som har erfarenhet av detta. Undervisningen kommer att ske på folkhögskolan i Härnösand, där vi också bor och äter. Vi avslutar lördag 14/8 med en liten jazzfestival och konserter på stan. Hemresor sker lördag eftermiddag.

"Regeringen har förlängt inreseförbudet i Sverige för medborgare utanför EU till 31 augusti iår. Det innebär tyvärr att Dick Oatts, Katie Thiroux samt Matt Witek inte kan medverka på kursen i sommar. De återkommer istället i augusti 2022."

Peter Asplund - trumpet

Vårt senaste tillskott på jazzkursen. En fantastisk jazztrumpetare med stort renomé runt om i jazzvärlden. Han leder sina egna mindre grupper samt BlueHouse JazzOrchestra som är Stockholms Konserthus eget storband. Peter framträder också som sångare i olika sammanhang. Peter är utbildad på KMH i Stockholm.

peterasplund.com

Amanda Sedgwick – saxofon

Amanda är välkänd för Härnösandspubliken och är verksam som jazzsolist i Sverige, USA och Europa. Hon har spelat med legender som Rolf Ericsson, Bernt Rosengren, Nisse Sandström etc.

amandasedgwick.com

Carl Bagge är född i Stockholm 1980 och en av Sveriges mest anlitade jazzpianister sedan 15 år.

Han har även haft flertalet uppdrag som kapellmästare samt kompositör såväl på teater som i popvärlden. Till "Sagan om Karl-Bertil Jonssons Jul” med texter av Henrik Dorsin skrev Carl musiken.

Sedan 2011 samarbetar Carl tätt med sångerskan Isabella Lundgren. Tillsammans med bandmedlemmarna Daniel Fredriksson och Niklas Fernkvist har de spelat in ett antal skivor samt turnerat flitigt i såväl Sverige som utomlands. 

Carl driver sedan 2014 storbandet Ekdahl/Bagge Big Band tillsammans med arrangören och trumslagaren Per Ekdahl. Detta band kommer till hösten att släppa sin andra skiva, denna gång med musik av Georg Riedel.

Peter Danemo– trummor och ensemble.Peter är en av våra bästa och mest anlitade jazztrumslagare med en imponerande meritlista. Han har också komponerat och arrangerat musik för storband på skiva, i detta fall Norrbotten Big Band. Peter har tilldelats RSJs Jazzkannan för nydanande insatser för Svenskt Jazzliv.

www.danemo.com

Martin Sjöstedt– piano och ensemble. En av de mest begåvade och mångsidiga jazzmusikerna i Sverige. Lika bra på piano som på bas. Utbildad vid KMH i Stockholm. Leder sitt eget Martin Sjöstedt Band och spelar och turnerar med bl.a engelska sångerskan Claire Martin, Stockholm Jazz Orchestra, Fredrik Kronkvist, Birdsongs, Vince Mendoza och Vivian Buzcek.
www.martinsjostedt.com

Isabella Lundgren– sång och ensemble. Numera etablerad som en av våra bästa och mest personliga jazzsångerskor.  Vann gyllene skivan 2015 för sitt album ” Somehow life got in the way” inspelad med Nordiska Kammarorkestern och Calle Bagges trio. Framträder med sin grupp runt om i världen. Vill du lära dig jazzsång med djup och känsla och en personlig touch, då är denna kurs för dig. I år med extra fokus på storbands sång för den som vill.

www.isabellalundgren.com

Per Nordgren-gitarr och teknik. Utbildad vid musikhögskolan i Piteå. Till vardags jobbar Per som gitarr- och ensemblelärare på estetiska programmet i Härnösand. Han ingår i storbandet High Coast Jazz Orchestra och har även haft en grupp med trumslagaren Morgan Ågren. Per har också jobbat som fältartist.

Han är en flitigt anlitad frilansmusiker i regionen och kursens fixare.

Fredrik Norén-kursledare. Fredrik är jazzproducent hos Musik Västernorrland och projektledare för ungdomssatsning inom Svensk Jazz.  Dessutom välkänd jazztrumpetare och ledare för storbandet Stockholm Jazz-Orchestra. Leder brass workshops.

Biljetter

Jazzkursen i Höga Kusten

söndag 8 augusti, 12:00

Höga Kusten

Läs mer

söndag 8 augusti, 12:00

Symbols

Dans

Pling Plong

v 41-48 2021

Läs mer

Musik

Viktoria Tolstoy

Jazz

Läs mer