Latinamerikanskt och en världspremiär

Nordiska Kammarorkestern

2 - 4 december

The four elements – Andrea Tarrodis första symfoni

Det är dags för världspremiären av Andrea Tarrodis första symfoni – The four elements. Tarrodi är sedan 2019 Nordiska Kammarorkesterns Composer in Residence, och en av vår tids mest efterfrågade tonsättare. Legendariska amerikanska dirigenten JoAnn Falletta leder Nordiska Kammarorkestern på en musikalisk resa från Tarrodis Sverige till Sydamerika, med hänförande verk av tonsättarna Heitor Villa Lobos, Arturo Marques och Alberto Ginastera. Ginasteras Variaciones Concertantes från 1953 består av tolv variationer, där var och en lyfter fram ett enskilt soloinstrument. Tillsammans bildar de en musikalisk väv av geografiska perspektiv, tider och klanger. Som solist i Villa Lobos, Ciranda das sete notas, möter vi orkesterns egen fagottist Andreas Lyeteg.

Tarrodi: The Four Elements, uruppförande

Villa Lobos: Ciranda das sete notas

Paus

Ginastera: Variaciones Concertantes

Marques: Danzon nr 2

Dirigent: JoAnn Falletta

Solist: Andreas Lyeteg

Vad händer när en förändring sker? Varför sker den och hur? Vi låter världen darra en smula. En film om musikens makt och kraft. En film som fångar och förmedlar erfarenheter från den klassiska musikvärlden, sett ur kvinnans blick, i perspektiv av 30 år. För 30 år sedan mötte regissören Christina Olofson dirigenter från Sverige, Norge, Ryssland och USA. Kvinnor som skapade historia. Nu är det dags att återvända. Samtidens dirigent – vad berättar hon?

I filmen medverkar bland annat JoAnn Falletta! Sed den på Drakstaden i Sundsvall den 1 december. Info: https://www.biodrakstaden.se/film/call-me-madame-maestro-sv-txt/

Från och med den 1 december 2021 ska all publik över 18 år visa upp giltigt vaccinationsbevis och legitimation vid evenemang inomhus som samlar fler än 100 besökare. Vaccinationsbeviset införs av myndigheterna för att minska smittspridningen av covid-19.

Om du inte vill eller kan använda din biljett gäller följande:

För konserter i Sundsvall:
Du får pengarna tillbaka på biljetter som är köpta före den 18 november 2021, återköp ska ske 10 dagar innan föreställningen äger rum. Har du köpt biljetter i biljettkassan görs återköpet i biljettkassan. Har du köpt biljetter via entresundsvall.se så maila till aterkop@entresundsvall.se. Endast biljettavgiften återbetalas. Serviceavgift och andra eventuella administrativa avgifter återbetalas inte.

För konserter på andra orter:
Kontakta arrangören på orten. Är du osäker på hur du ska göra är du välkommen att kontakta oss.