Lena Willemark möter Norrbotten NEO

Konst & folk

3 december

Med folkmusiken i fokus beger sig den banbrytande och genreöverskridande sångerskan Lena Willemark sig ut på turné tillsammans med ensemble Norrbotten NEO. Under rubriken Folk Songs, inspirerat av Luciano Berio verk med samma titel, tar de med oss på en spännande resa där Berios verk – där olika länders folkmusik inspirerar till lekfulla klanger och melodier – möter Lena Willemarks sånger från det hyllade albumet Blåferdi (den blå färden), arrangerade av Andreas Edlund

Sömlöst tar folkmusiklegendaren och musikerna med oss på en blå färd över det okända havet inom oss som vi inte kan styra. Tillsammans utmanar de sig själva på scen genom att tänja på gränserna för vad som är konstmusik respektive folkmusik.


– Vi är alla en del av historien, nutiden och framtiden, säger Lena Willemark. En mänsklig kedja av tankar, känslor och upplevelser. Så är traditionen för mig – helt enkelt levande och livsviktig.

Lena Willemark är sångerskan, spelmannen och kompositören som sökt nya uttryck ända sen hon slog igenom i mitten av 80-talet. Hennes poesi och sång klingar ofta på det säregna älvdalsmålet, vars språkliga musik stiger direkt från fornnordiskan. Även om hon kanske är mest känd för sitt idag oefterlikneliga grepp om folkmusiken har Lena berört både jazz och konstmusik under resans gång. För den breda skaran är hon även känd för hennes bejublade tolkning av Led Zeppelins Kashmir tillsammans med Augustifamiljen i SVT På Spåret.

 

Lena Willemark

Dirigent: Petter Sundkvisdt

Norrbotten Neo

Luciano Berio: Folk Songs
Klas Torstensson: Pocket size Violin Concerto
Karin Rehnqvist: Musik i natten
Lena Willemark: Ra weg (arr Andreas Hedlund)
Lena Willemark: Wissa-Walsn (arr Andreas Hedlund) 

Från och med den 1 december 2021 ska all publik över 18 år visa upp giltigt vaccinationsbevis och legitimation vid evenemang inomhus som samlar fler än 100 besökare. Vaccinationsbeviset införs av myndigheterna för att minska smittspridningen av covid-19.

Om du inte vill eller kan använda din biljett gäller följande:

För konserter i Sundsvall:
Du får pengarna tillbaka på biljetter som är köpta före den 18 november 2021, återköp ska ske 10 dagar innan föreställningen äger rum. Har du köpt biljetter i biljettkassan görs återköpet i biljettkassan. Har du köpt biljetter via entresundsvall.se så maila till aterkop@entresundsvall.se. Endast biljettavgiften återbetalas. Serviceavgift och andra eventuella administrativa avgifter återbetalas inte.

För konserter på andra orter:
Kontakta arrangören på orten. Är du osäker på hur du ska göra är du välkommen att kontakta oss.