Moto Boy och Nordiska Kammarorkestern

Pop/klassiskt

18 mars

Moto Boy är den hälsingefödda artisten som korsar skandinavisk melankoli med Berlins klubbliv i ett säreget musikaliskt uttryck. 

Med sin omisskännliga röst är Moto Boy sedan ett femtontal år tillbaka älskad av såväl publik som kritiker. Nu får publiken chansen att uppleva Nordiska Kammarorkestern tillsammans med en av Sveriges vackraste popröster. Under ledning av dirigent Jonas Nydesjö utlovas en storslagen och minnesvärd kväll i Tonhallen.

- Det blir spännande att koppla ihop Nordiska Kammarorkesterns akustiska sound med Moto Boys säregna och mycket uttrycksfulla röst, jag tänker magi, säger Elisabet Ljungar, orkesterchef och konstnärlig ledare.

För ett par år sedan gjorde Nordiska Kammarorkestern en bejublad konsert tillsammans med Annika Norlin. Det blev en publiksuccé och biljetterna sålde slut på bara en timma. Genom samarbetet med Motoboy, dirigenten Jonas Nydesjö fortsätter Nordiska Kammarorkestern sitt utforskande att smälta samman två världar med målet skapa ett nytt musikaliskt universum.

Oskar ”Moto Boy” Humlebo har bland annat gett ut sex egna album, haft prestigefyllda roller i såväl musikal som opera och varit en firad vokalist under flera orkesterhyllningar av David Bowie. I oktober gjorde Oskar Humlebo och Sveriges Radios Symfoniorkester en konsert Med Brian Enos musik. Han är också aktuell när två av Sveriges mest mytomspunna band, Lustans Lakejer och Reeperbahn, ger sig ut på turné i december med spelningar i Stockholm, Göteborg och Malmö.

 

Musik

Fransk vårvind - Nordiska Kammarorkestern med Claire Huangci

Klassiskt / piano

Läs mer

Musik

Mendelssohns italienska

Klassiskt

Läs mer

Musik

Sommarromans med Malin Broman

Klassiskt

Läs mer