Magnus Carlson unplugged med Nordiska Kammarensemblen

Crossover

24 maj

Magnus Carlson med den magiska rösten, känd från Weeping Willows, kommer till Sundsvall för en unplugged-konsert med Nordiska Kammarensemblen i Tonhallen den 24 maj.

Magnus Carlson är en av Sveriges mest populära sångare och låtskrivare som gett ut många album med Weeping Willows  och även släppt ett flertal soloskivor – både på svenska och engelska inom olika genrer som soul, pop och jazz.

Magnus Carlson gjorde bland annat succé med plattan “Den långa vägen hem” 2017. Under 2023 har han varit ute på Sverigeturné med Jesper Lindell och hans band och gett publiken både gammalt och nytt, soul och country, Memphis och Dalarna. Nu är han aktuell med det nya albumet “Brunnsvik Sounds”.

Men det är inte första gången vi ser honom här uppe. Nordiska Kammarensemblen spelade med Magnus Carlson redan 2017 på Promenadkonserten i Tonhallen. Året efter kom han tillbaka med Helen Sjöholm för en konsert med Nordiska Kammarorkestern på Skule Naturscen. Han har även spelat in en ny version av låten ”The Burden” med Nordiska Kammarensemblen.

Nordiska Kammarensemblen är en mindre ensemble ur Nordiska kammarorkestern i Sundsvall. Med sitt variationsrika format möter ensemblen publik i länet, Sverige och internationellt. Ensemblen har beställt, uruppfört och spelat in ett flertal verk, till exempel tonsättaren Andrea Tarrodis ”Tarot garden” som även blev grammisnominerad 2023.