Stadshusets spegelsal där Nordiska Kammarorkestern ska spela sin AW-konsert den 13 september Stadshusets spegelsal där Nordiska Kammarorkestern ska spela sin AW-konsert den 13 september Stadshusets spegelsal där Nordiska Kammarorkestern ska spela sin AW-konsert den 13 september

onsdag 30 augusti 2023

Nordiska Kammarorkestern bjuder in till AW-konsert i Stadshuset

Pyttipanna på både tallrik och i repertoaren. I säsongens första AW-konsert bjuder Nordiska Kammarorkestern på musik av fyra vitt skilda tonsättare. "AW-konserterna är populära och det är fint att använda spegelsalen som inramning. Konserten blir också startskottet för vår serie i Stadshuset", säger Marita Henningsdotter Lovnér, musikchef.

Onsdagen den 13 september är det dags för after work-konsert med Nordiska Kammarorkestern. Under ledning av konsertmästaren Jonas Lindgård kommer publiken bjudas på musik av Bach, Honegger och Mozart. Lindgård medverkar också som solist i Johan Heimlich Romans vackra violinkonsert.

Konserten är ett av fyra speltillfällen i Stadshuset under hösten. Veckan efter välkomnar Nordiska Blåsarkvintetten hösten med ett program som avspeglar årstidernas växlingar i konserten Toner från skogen. I slutet av oktober blir det kärt återbesök av Ulrika Bodén och violinisten Emma Ahlberg Ek som tillsammans med Nordiska Kammarensemblen framför tonsatta dikter av Nicke Sjödin i konserten Kvinnfolke. Höstens serie avslutas med folkmusiktrion Northern Resonance som bjuder på en fartfylld konsert i mitten av december där skandinavisk folkmusik får möta fri improvisation.

- Höstens konserter i spegelsalen spänner över flera olika genrer där musiker och publik får möjlighet till ett nära möte, säger Marita Henningsdotter Lovnér, musikchef för Nordiska Kammarorkestern och Musik Västernorrland.

Pyttipanna spelas också i Sollefteå den 14 september och i Härnösand den 15 september.

Toner från skogen – Nordiska Blåsarkvintetten
Sundsvall (Kulturmagasinet) 20 september
Örnsköldsvik 21 september
Sundsvall 23 september

Kvinnfolke – Ulrika Bodén och Nordiska Kammarensemblen
Härnösand 25 oktober
Sundsvall 26 oktober
Örnsköldsvik 27 oktober

Northern Resonance - Northern Resonance
Örnsköldsvik 15 december
Sundsvall 16 december