Jazzkursen i Höga kusten 2022

Vår populära jazzkurs!

8-13 augusti, anmälan är öppen!

Läs om jazzkursen 2023 här

 

Välkomna till vår populära Jazzvecka i Höga Kusten i Härnösand för ungdom 15-25 år! I För 23 året i rad anordnar vi en vecka laddad med jazzmusik och socialt umgänge. Vi är stolta att kunna presentera några av de bästa och populäraste jazzpedagoger / musiker som finns i jazzvärlden.

Vi börjar kursen den 8 augusti klockan 12.00 med lunch och samling. Sedan följer en kort audition. Vi delar in er i mindre jazzgrupper på er nivå. Ni kommer också att erbjudas några pass i storbandsspel. Undervisningen kommer att ske på folkhögskolan i Härnösand, där vi också bor och äter. Vi avslutar fredag 12 augusti samt lördag 13 augusti med en liten jazzfestival och elevkonserter. Hemresor sker lördag 13 augusti efter klockan 15.00.

I kursavgiften ingår boende i dubbelrum, frukost, lunch, middag , kvällsfika. Lakan och handdukar, all undervisning samt backline som PA, trumset, piano, förstärkare och notställ ingår också i kursavgiften. Har ni speciella önskemål om detta så rekommenderar vi att ni tar med egna trummor och förstärkare. Trumslagare tar med sig egna cymbaler.

Enkelrum kan fås mot extra kostnad och vi vill veta om allergier och kostönskemål i samband med anmälan. Anmälan görs på vår hemsida senast 17 juni 2022 och är bindande. Först till kvarn gäller och vi har ett begränsat antal platser.

Pris inklusive moms : 5000 kronor. 

Tim Hagans - trumpet/brass samt ensemble

En världsstjärna på besök på jazzkursen. Tim har spelat med bland andra Stan Kenton, Thad Jones-Mel Lewis, Maria Schneider och varit konstnärlig ledare för Norrbotten BigBand under 15 års tid. Som trumpetare är han en legendarisk stilbildare signad av Blue Note Records. Som kompositör/arrangör har han varit grammy-nominerad. Som pedagog är han en fantastisk inspiration.

Katie Thiroux - bas och ensemble.

Om basisten och sångerskan Katie Thiroux har legendaren Quincy Jones sagt ”This is it”. Katie bor i Los Angeles i USA och är en mångsidig begåvning som sjunger och spelar bas samtidigt. Hon gjorde sin skivdebut
så sent som 2015. Den rosades samstämmigt av en enig kritikerkår, och hon har snabbt blivit en stjärna på jazzhimlen. Katies medverkan har försenats av pandemin men nu kommer hon!

Dick Oatts - saxofon och ensemble

En unik röst i jazzen med världen som arbetsfält. Kanske den mest erfarna storbandssaxofonist som finns. Han har spelat med Eddie Gomez, Thad Jones -Mel Lewis BB samt leder egna grupper. Dick undervisar på Temple University i Philadelphia i USA en stad i vilken han numera bor när han inte reser i jazzens tjänst.

Martin Sjöstedt - piano och ensemble

En av de mest begåvade och mångsidiga unga jazzmusikerna i Sverige. Lika bra på piano som på bas. Utbildad vid KMH i Stockholm. Leder sitt eget Martin Sjöstedt Band och spelar och har spelat med bland annat Stockholm Jazz Orchestra, Fredrik Kronkvist, Birdsongs, Vince Mendoza och Vivian Buzcek. www.martinsjostedt.com

Per Nordgren - gitarr och teknik

Utbildad vid musikhögskolan i Piteå. Till vardags jobbar Per som gitarr- och ensemblelärare på estetiska programmet i Härnösand. Han ingår i storbandet High Coast Jazz Orchestra och har även haft en grupp med trumslagaren Morgan Ågren. Per har också jobbat som fältartist. Han är en flitigt anlitad frilansmusiker i regionen och kursens fixare.

Fredrik Norén - kursledare

Fredrik är jazzproducent hos Musik Västernorrland och projektledare för ungdomssatsning inom Svensk Jazz. Dessutom välkänd jazztrumpetare och ledare för storbandet Stockholm Jazz Orchestra.

Vivian Buczek - sång och ensemble

Arbetar som lärare på Skurups Fhs och ger workshops och föreläsningar runt om i Europa. Vivian har släppt nio album som jazzsångerska och det senaste med saxofonisten Seamus Blake. Hon samarbetar mycket med Martin Sjöstedt, Peter Asplund med flera.

Adam Ross - trumset

Adam Ross är född 1993 i Kalmar och har studerat jazz på Fridhems Folkhögskola och Högskolan för scen och
musik i Göteborg. Han är just nu bosatt i Stockholm och spelar regelbundet med, Stockholm Jazz Orchestra, Fredrik Kronkvist Quartet, Martin Sjöstedt Trio, Calle Bagge Quartet med flera. Adam har under de senaste åren turnerat flitigt runt om i världen till exempel i Japan, Sydkorea, Sydafrika och givetvis stora delar av Europa. Adam undervisar trummor och ensemble på Skurups Folkhögskola.